Bli med og lage årets julekalender om havet

Kjære lærere og foreldre!

Marinbiologer trenger hjelp fra barn og unge til å tegne underlige marine arter til årets julekalender om havet. 

Hvert år lager marinbiologene.no en julekalender hvor vi blir kjent med én ny art hver dag i adventstiden. I år lager de en julekalender for barn og skoleklasser, hvor barna bidrar med å illustrere lukene med sine egne tegninger. Men barna får ikke vite hva slags art de tegner – før lukene åpnes!

Årets luker består av 24 arter med morsomme og fantasifulle navn som dumboblekksprut, papegøyefisk og blomkålkorall.  Barna tegner ut fra fri fantasi basert på assosiasjonene som navnet gir. Alle bidrag blir publisert.

Følg med på julekalenderen fra 1. desember

Hver dag fram mot jul kan dere åpne lukene i klassen, se deres egne og andres tegninger, og lese om livet til en art i havet. Og ikke minst, oppdage hvordan artene som barna har tegnet egentlig ser ut.

Vi håper barna bidrar med morsomme tegninger og lærer mye om livet i havet gjennom å følge kalenderen i adventstiden!

Slik du gjør det

  • Skriv ut de 24 artsnavnene og klipp dem opp i lapper. Har du flere enn 24 elever i klassen kan flere elever tegne den samme arten. Har du færre enn 24 elever, kan du gjøre et utvalg av artene på lista.
  • Hver elev trekker én gang. Elevene får ikke vite noe mer enn navnet på arten. De trenger ingen forhåndskunnskaper og de bør ikke søke opp bilder eller info på nettet.
  • De barna som ønsker det, kan signere tegningen med fornavn og alder, men det er opp til dem selv.
  • Last opp tegningene som bilder i skjemaet under innen 23. november. Husk å skrive på hver tegning navnet på arten de har tegnet. Send inn tegningene som én og én bildefil.
  • Følg kalenderen på marinbiologene.no fra 1. desember, alle innsendte tegninger kommer med.

Send inn tegninger til julekalenderen

Hvem er Marinbiologene.no?

Marinbiologene.no består av fire marinbiologer som formidler kunnskap om havet: Kristina Øie Kvile, Guri Sogn Andersen, Marianne Olsen og Kristine von Krogh. Lukene i julekalenderen er skrevet av dem selv og gjesteforfattere med sterk faglig bakgrunn og stort engasjement for livet i havet.